Door het ouder worden van de Nederlandse beroepsbevolking verwachten onderzoekers de komende tien jaar een tekort aan arbeidspotentieel. De signalen geven aan dat er een kloof gaat ontstaan tussen het aanbod van opgeleide en getrainde, bekwame medewerkers en de behoefte die organisaties zullen gaan hebben tegen het eind van dit decennium.

Dit gebrek aan vervanging van talent wordt verergerd door een langzame groei van de beroepsbevolking in het algemeen. De verwachting is dat de eerste leeftijdsgroep (meestal de groep tussen 25 en 54 jaar) tekort gaat schieten in de komende twee decennia totdat de medewerkers uit de Generatie X voldoende ervaring hebben opgedaan om een aantal belangrijke management en leiderschapsposities in te vullen, en de Millennials voldoende ervaren en ontwikkeld zijn om professionele en technische functies is te vullen tot de volledige prestatielevel in de organisaties.

 

Aanpassing HR-beleid

Als gevolg van deze demografische veranderingen en de verschuivingen in de behoeften (of eisen) van medewerkers, wordt het de taak van de leiders van organisaties in de toekomst hun talent-recruitment en retentiesysteem aan te passen. Ook zal het human-resourcebeleid en praktijk gericht moeten zijn op zowel senior als jongere medewerkers met hun diverse behoeften. De meest succesvolle organisaties zullen die zijn die een organisatiecultuur hebben waar alle generaties met elkaar kunnen werken, zodat zij ook in staat zullen zijn om de meest getalenteerde medewerkers aan te trekken en te behouden.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij zijn ervan overtuigd dat duurzame inzetbaarheid van werknemers positief bijdraagt aan de resultaten van jouw organisatie. Is jouw organisatie al klaar voor deze ontwikkelingen om in de toekomst ook succesvol te worden of te blijven? Om jou te kunnen ondersteunen of adviseren bij het voorbereiden op deze ontwikkelingen biedt The Wolfpack Company de volgende diensten:

  • Talentbehoefteanalyse;
  • Advisering over opvolgingsplanning;
  • Advisering over stimuleringsmaatregelen;
  • Werving en selectie oudere werknemers;
  • Recruitmentadvies oudere werknemers;
  • Coaching leidinggevenden en medewerkers.

 

Wil je meer over dit onderwerp weten? Schrijf je in op mijn website en vraag de gratis whitepaper “De babyboom uitstroom: de naderende arbeidsmarkt nachtmerrie” aan.